De Filmfabriek - Das Schweigende Klassenzimmer -UITVERKOCHT!!!!!!!!

De Filmfabriek - Das Schweigende Klassenzimmer -UITVERKOCHT!!!!!!!!

De Filmfabriek - Das Schweigende Klassenzimmer -UITVERKOCHT!!!!!!!!

 

Das schweigende Klassenzimmer

Het is 1956 en twee middelbare scholieren, Theo en Kurt, uit de toenmalige DDR bezoeken een bioscoop in West-Berlijn. Dat kon toen nog, want het is dan vijf jaar voor de bouw van de muur. In het bioscoopjournaal zien de tieners een versie van de door Sovjet-troepen onderdrukte Hongaarse opstand die volstrekt niet strookt met de Oost-Duitse propaganda.

Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Die minuut zet een kettingreactie in gang die levenslange consequenties krijgt. Want als dit gebaar ter ore komt van het Ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd, met verstrekkende gevolgen voor de scholieren.

Regisseur Lars Kraume baseerde zijn vrije bewerking van deze historische gebeurtenis op het gelijknamige boek van Dietrich Garstka, die het destijds zelf als scholier meemaakte. Na bekroning op het filmfestival van München werd dit politieke drama in september op Film by the Sea uitgeroepen tot beste boekverfilming. Het kreeg er ook de hoogste publiekswaardering.

Aanvang: 15.00 uur

Zaal open: 14.00 uur

Speelduur 111 min.

Entree: 10 euro (incl. koffie/thee)

 

 

VorigeVolgende

Info

Datum:
Tijd:
15:00
Locatie:
De Melkfabriek
Peizerweg 2
9496 PC Bunne

Delen

Aankomende evenementen