Cultureel programma

Cultureel programma

De prachtig gerenoveerde Melkfabriek in Bunne, hoog, licht en inspirerend, met kleine en grote ruimtes, multifunctioneel aan elkaar verbonden, is een ideale ontmoetingsplaats. Vanaf de start in 2009 voornamelijk een ontmoetingsplaats voor trainingen, vergaderingen en workshops.

Maar nu ook een permanente ontmoetingsplaats voor Kunst en Kultuur? Een Innovatiefabriek, een Inspiratiefabriek? Onderscheidend en anders?

Dat is wat wij graag willen. Spannende, leuke evenementen, anders dan anders. Cultuur proeven, actief en passief, als een aaneenschakeling van "kunstkralen", een jaarlijkse ketting van evenementen en activiteiten, vanuit een ander perspectief.

Een artistiek aanbod vanuit verschillend perspectief: sociaal, politiek, kunsthistorisch, spiritueel, literair. In ieder geval anders en vol beleving, vol inspiratie en innovatie. Van poëziefestival, exposities, film en foto tot toneel, theater, cabaret en straatfestival.

Cultureel programma
Datum:
Zaterdag 6 april
Tijd:
20:00 - 23:00
Reserveren

"Een Moeder" -Hommage aan Renate Dorrestein -Theatergezelschap APK

"EEN MOEDER"

Een hommage aan Renate Dorrestein

Wie het werk van Renate Dorrestein kent, ziet de humor, herkenbare diepzinnigheid en het ietwat valse feminisme.

Heel haar leven stond Dorrestein op de barricade voor vrouwen, hetgeen terug te vinden is in haar werk.

Haar romans zijn vaak hartverscheurend in problematiek, levens kunnen nooit geleefd worden zoals ze zijn bedacht. Onmiskenbare humor maakt de levens te
dragen.

Renate Dorrestein overleed vorig jaar mei en liet een zeer uitgebreid en briljant oeuvre na, waarvoor zij nooit een prijs heeft ontvangen.
Dorrestein zou zich omdraaien in haar graf als zij wist dat het boekenweekgeschenk, voor de Boekenweek met als thema "De
moeder de vrouw", geschreven werd door een man.

Een Moeder is een ode naar Dorrestein's boek ‘Ontaarde moeders’. Een herkenbare tragedie vol humor, waarin het gaat over moeders. En niet minder over vaders en kinderen.

 

Entree : 12,50 euro

Datum:
Zondag 7 april
Tijd:
15:00 - 17:30
Reserveren

Benefietconcert t.b.v. Stichting Roparun - Septet van Beethoven

Op 7 april a.s. spelen leden van de Filharmonie der Aa een benefietconcert ten behoeve van de Stichting Roparun. Op het programma staat het septet van Beethoven (opus 20) Na de pauze wordt het concert vervolgd met een optreden van het koperkwintet van de Filharmonie der Aa.
 
De opbrengsten uit entree en horeca komen volledig ten goede van de Stichting Roparun.
 
Entree : 5,00 euro.

https://www.roparun.nl/en/teams/alle-teams/?team_id=36886