Cultureel programma

Cultureel programma

De prachtig gerenoveerde Melkfabriek in Bunne, hoog, licht en inspirerend, met kleine en grote ruimtes, multifunctioneel aan elkaar verbonden, is een ideale ontmoetingsplaats. Vanaf de start in 2009 voornamelijk een ontmoetingsplaats voor trainingen, vergaderingen en workshops.

Maar nu ook een permanente ontmoetingsplaats voor Kunst en Kultuur? Een Innovatiefabriek, een Inspiratiefabriek? Onderscheidend en anders?

Dat is wat wij graag willen. Spannende, leuke evenementen, anders dan anders. Cultuur proeven, actief en passief, als een aaneenschakeling van "kunstkralen", een jaarlijkse ketting van evenementen en activiteiten, vanuit een ander perspectief.

Een artistiek aanbod vanuit verschillend perspectief: sociaal, politiek, kunsthistorisch, spiritueel, literair. In ieder geval anders en vol beleving, vol inspiratie en innovatie. Van poëziefestival, exposities, film en foto tot toneel, theater, cabaret en straatfestival.

Cultureel programma
De Kookfabriek - Kookrestaurant -   5 oktober 2019.
Datum:
Zaterdag 5 oktober
Tijd:
15:00 - 20:00
Reserveren

De Kookfabriek - Kookrestaurant - 5 oktober 2019.

Ideaal voor kleinere groepen, aansluiten in je eentje of gezellig met z'n tweeën.

Tijdens deze avond bereidt u zelf, onder leiding van culinair coaches, ons gastronomisch 3-gangen Top Chefs menu

naar receptuur van Julius Jaspers en kunt u genieten van uw zelfgemaakte culinaire hoogstandjes.

67,50 euro per persoon

Voor meer informaatie, zie www.kookfabriek.nl

Lunch en Toneel - "Door de Bocht" - 11 oktober 2019.
Datum:
Zondag 10 november
Tijd:
12:30 - 16:00
Reserveren

Lunch en Toneel - "Door de Bocht" - 11 oktober 2019.

Wat is fictie?

Wat is waar?

Een komedie voor een dame en een heer, die op het scherpst van de snede hun realtie onder de loep nemen. Bert had eigenlijk chirurg willen worden maar werd per ongeluk autoverkoper. zonder er enige moeite voor te doen verkoopt hij de ene na de andere auto. Net iets te gemakkelijk naar zijn smaak. Thuis speelt zijn vrouw Els daarom regelmatig "de lastige klant". Het is een spel waar ze zo in opgaan dat ze het nauwelijks meer kunnen onderscheiden van de werkelijkheid.

"Door de Bocht"is een bewerking van het stuk "Bocht en bumpers"van Paul Haenen.

Spel: Guda Faber en Maarten Smit

Regie: Fenna Besijn.

 

Voorafgaand aan de voorstelling wordt een lunch geserveerd.

Theatergroep Waark - "Bevings" - 16 november 2019.
Datum:
Zaterdag 16 november
Tijd:
20:00 - 23:00
Reserveren

Theatergroep Waark - "Bevings" - 16 november 2019.

Voorstelling

Hoe voelt het om nu Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas?

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.
Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. De muziek is van Jan Meiborg.

Bevings gaat op donderdag 26 september in première en toert tot en met maart 2020 langs Groningse en Drentse theaters.