De Melkfabriek en Maatschappelijk betrokken ondernemen

Wij hopen altijd dat De Melkfabriek, door zijn vormgeving en door de historie die nog zichtbaar en voelbaar is, voor onze gasten een inspiratiebron is bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en bij het vinden van nieuwe inzichten. Inmiddels hebben veel organisaties en bedrijven in De Melkfabriek de basis gelegd voor nieuwe vormen van samenwerking, bijvoorbeeld tussen scholen en bedrijfsleven, tussen overheid en burger; Er zijn leergangen ontwikkeld; Er zijn mooie ideeën ontwikkeld die tot voorzichtige aanpassing in bedrijfsvoering leidden naar meer waarde creatie voor mens en milieu.

Wij zijn erg blij en trots als wij onze gasten geïnspireerd zien weggaan.

De Melkfabriek en de vele ontmoetingen met onze ( geïnspireerde )gasten zijn ook voor ons, Eelco en Vivian, een grote inspiratiebron. Wij hebben mede hierdoor onze visie en missie een steeds beter fundament kunnen geven.

Onze missie om ons bedrijf te ontwikkelen naar een sociale onderneming, waarin wij enerzijds een stagebedrijf kunnen zijn voor studenten, anderzijds een werkervaringsplek kunnen bieden voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, lijkt nu toch echt voet aan de grond te krijgen.

We werken op dit moment samen met het Alfa College, de opleiding Facilitair Leidinggeven en hebben in het afgelopen half jaar onze eerste stagiaires gehad.

We werken samen met de coöperatie Wakker Aan en de Gemeente Tynaarlo in het project “Werken zonder grenzen” en met Vluchtelingenwerk. Een aantal status houders hebben bij ons een stageplek.

In onze bedrijfsvoering zijn we ook gericht op waarde creatie voor mens en milieu. Dat betekent dat wij er op letten dat de producten die wij gebruiken en inkopen zoveel als mogelijk duurzaam zijn verkregen uit onze streekproducten of uit fairtrade verkregen zijn, dan wel een milieu – of duurzaamheidscertificaat hebben.

We zijn bezig om De Melkfabriek energieneutraal te maken. We werken hierin samen met bedrijven die sterk innovatie en duurzaam gericht zijn en natuurlijk uit de omgeving komen.

De eerste stappen zijn gezet. De zonnepanelen staan in middels op het dak. De volgende stap zal zijn het aanleggen van een warmtepomp.

De ingeslagen weg is nog lang niet voltooid. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Innovaties ontkiemen in De Melkfabriek

Ook in de uitvaart cultuur zijn er nieuwe ontwikkelingen onder invloed van technologische veranderingen en de groter wordende vergrijzing van de bevolking en mede door de maatschappelijke ontwikkelingen.

Daarom een Sym-podium, Uitvaart in 2040, met workshops, lezingen en presentaties van

o.a. Karin Kalverboer, van Zorg Innovatie Forum; Inge Okken met "Van postmortem fotografie tot Avatar " en een afstudeer presentatie van een student van de Hanze Hoogeschool, Annemiek Hensens  , met "Sterven voor de dood".

De Melkfabriek - Een verrassende feestlocatie!

Unieke industriele feestlocatie, gelegen in een natuurlijke omgeving in de kop van Drenthe, onder de rook van de luchthaven Eelde.

Met authentieke elementen, gecombineerd met moderne faciliteiten. De uitstraling van een Industriële locatie draagt bij aan de beleving van uw evenement.  Een locatie met een verhaal, sfeer en uitstraling.

De locatie is ook zeer geschikt voor uw trouwfeest. Of het nu gaat om de ceremoniele plechtigheid, de receptie, diner of het feest, Het is allemaal mogelijk onder 1 dak.

 

                                                                                                                             

 

Op zoek naar een inspirerende vergaderlocatie?

Nieuwe wegen zoeken om het ultieme doel te bereiken.

Vanuit een ander perspectief kijken……..

De Melkfabriek is door zijn vormgeving en door de historie die nog zichtbaar en voelbaar is, voor veel mensen een inspiratiebron bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en bij het vinden van nieuwe inzichten.

Een paar voorbeelden :

Er zijn in De Melkfabriek nieuwe Coöperaties ontstaan, bijvoorbeeld tussen overheid en burger; maar ook tussen individuen die gedreven werden door een zelfde missie.

Er zijn in DeMelkfabriek leergangen ontwikkeld, bijvoorbeeld CMO/Stamm met haar leergang  "Overheidsparticipatie met LEF"

Er zijn in De Melkfabriek samenwerkingen met vernieuwde inzichten ontstaan tussen Onderwijs en Bedrijfsleven;

Er zijn in De Melkfabriek veranderingsprocessen ontstaan waarbij Vertrouwen het sleutelwoord werd;

Er zijn ideeën ontwikkeld over de invloed van Kunst binnen organisaties en op medewerkers in een organisatie;

Uw meeting in De Melkfabriek?

Er even helemaal uit om effectief te vergaderen. Uit de hectiek van alledag, weg van de werkplek en al de dagelijkse beslommeringen.

In een rustgevende en inspirerende omgeving kunt u met uw team in de Melkfabriek, spijkers met koppen slaan.

De Melkfabriek beschikt over acht verschillende vergaderplekken die qua grootte geschikt zijn voor gezelschappen van 2 tot 25 personen. Bij gecombineerd gebruik biedt De Melkfabriek plaats aan 100 tot 150 personen.

Alle vergaderruimtes in De Melkfabriek beschikken over flipovers, beamers, schermen en internet.

Onze arrangementen kenmerken zich door maatwerk. Voorafgaand bespreken wij met onze opdrachtgevers hoe de optimale setting door ons samengesteld moeten worden.. Flexibiliteit en gastheerschap zijn daarbij onze sleutelwoorden.

Ten aanzien van de catering hebben wij een ruim aanbod. Lunches, borrelgarnituren, buffetten en diners worden door ons met veel zorg en aandacht bereid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent dat de produkten die wij onze arrangementen aanbieden zoveel mogelijk duurzaam en of uit fairtrade zijn verkregen.

Wilt u meer informatie, ga dan naar het contactformulier.