Cultureel programma

Cultureel programma

De prachtig gerenoveerde Melkfabriek in Bunne, hoog, licht en inspirerend, met kleine en grote ruimtes, multifunctioneel aan elkaar verbonden, is een ideale ontmoetingsplaats. Vanaf de start in 2009 voornamelijk een ontmoetingsplaats voor trainingen, vergaderingen en workshops.

Maar nu ook een permanente ontmoetingsplaats voor Kunst en Kultuur? Een Innovatiefabriek, een Inspiratiefabriek? Onderscheidend en anders?

Dat is wat wij graag willen. Spannende, leuke evenementen, anders dan anders. Cultuur proeven, actief en passief, als een aaneenschakeling van "kunstkralen", een jaarlijkse ketting van evenementen en activiteiten, vanuit een ander perspectief.

Een artistiek aanbod vanuit verschillend perspectief: sociaal, politiek, kunsthistorisch, spiritueel, literair. In ieder geval anders en vol beleving, vol inspiratie en innovatie. Van poëziefestival, exposities, film en foto tot toneel, theater, cabaret en straatfestival.

Cultureel programma
Datum:
Zondag 22 oktober
Tijd:
12:30 - 16:30

Expositie Kijk Daar

Voor de 2de keer in het 7 jarig bestaan van De Melkfabriek exposeren

Anneke Laan, Margreet Piek, Ingrid Scholte en Wypkeline Wichers Hoeth

Schilderijen en Tekeningen

Datum:
Zaterdag 28 oktober
Tijd:
12:30 - 16:30

Expositie Kijk Daar

Voor de 2de keer in het 7 jarig bestaan van De Melkfabriek exposeren

Anneke Laan, Margreet Piek, Ingrid Scholte en Wypkeline Wichers Hoeth

Schilderijen en Tekeningen

Datum:
Zondag 29 oktober
Tijd:
15:00 - 17:00
Reserveren

Film , Jackie

"Natalie Portman overtuigt en verplettert als first lady Jackie Kennedy in de nasleep van de moord op haar echtgenoot"

 

Jackie is een Amerikaans-Chileens-Franse film/biopic uit 2016, geregisseerd door Pablo Larraín. Als John F. Kennedy wordt vermoord zijn de ogen van de hele natie gericht op haar: Jackie Kennedy. Zij moet, tijdens haar rouw, zich uiterlijk sterk houden om het land gerust te stellen. In de film volgen we haar in de eerste vier dagen na de moord op haar man.

 

Aanvang 15.00 uur | Entree € 10,- (incl. koffie/thee) | Regie Pablo Larraín | Cast Natalie Portman (Jackie Kennedy), Billy Crudup (journalist), Peter Sarsgaard (Robert Kennedy), Greta Gerwig (Nancy Tuckerman), Caspar Philipson (John F. Kennedy), John Hurt (priester), e.a. | Speelduur 100 minuten

Datum:
Zondag 12 november
Tijd:
15:30 - 17:30

Trio Merel Wentink, Stichting Vrienden van De Melkfabriek

Klassieke muziek in een nieuw jasje

Tijdens dit muzikale en theatrale matinee geeft conservatoriumstudente en mezzo-sopraan Merel Wentink - samen met haar muzikale collega’s Meike Wijma (sopraan) en Julia Hoorman (piano) - een kijkje in de wereld van het klassieke lied. Liederen uit een breed repertoire worden ten gehore gebracht, van Mozart tot Kurt Weill, en zelfs Harry Bannink komt aan bod.

 

De conservatoriumstudentes hebben alle drie dezelfde passie voor het klassieke lied. Ze zien het als hun missie om dit te delen met het publiek. Maar dan wel in een nieuw jasje, zonder de stijfheid die vaak met klassieke concerten wordt geassocieerd. Met humor en theater laat Trio Merel Wentink de eigen interpretaties vrijelijk los op de muziek en zorgt voor interactie met het publiek.

 

Reserveren via

www,vriendenmelkfabriekbunne.nl

Datum:
Zondag 26 november
Tijd:
15:00 - 17:00
Reserveren

Film , L'Avenir

"Filosofisch drama met Isabelle Huppert in glansrol"

 

L’Avenir is een film voor de denkende mens. Filosofiedocente Nathalie (Isabelle Huppert) is een vrouw van middelbare leeftijd die haar leven goed voor elkaar lijkt te hebben. Ze is al vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd met Heinz (André Marcon) en heeft een goede band met haar twee inmiddels volwassen kinderen. Maar die zekerheden zijn fragieler dan je zou denken.

Aanvang 15.00 uur | Entree € 10,- (incl. koffie/thee) | Regie Mia Hansen-Løve | Cast Isabelle Huppert (Nathalie Chezeaux), Roman Kolinka (Fabien), André Marcon (Heinz), Edith Scob (Yvette) e.a. | Speelduur 100 minuten